Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg borjúlábszár vagy sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérgyökér, 1/2 zellergumó és 2-3 zellerlevél, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 2 gerezd, 2-3 ek olaj, fokhagyma, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem
Elkészítés Egy fazékban olajat melegítünk, majd a kockára vágott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk benne, hozzáadjuk a 2-3 cm-es csíkokra feldarabolt húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 15 percig pároljuk. Eközben a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, az előpárolt húshoz adjuk, kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, beletesszük a zellerleveleket, fűszerezzük a majoránnával. Igény szerint adhatunk még hozzá sót, borsot. Amikor a hús és a zöldség már puha, a lisztet összedolgozzuk a tejföllel, felengedjük pici vízzel és a levesből is szedünk rá egy merőkanállal a hőkiegyenlítés miatt, simára keverjük és folytonos keverés mellett a forrásban lévő levesbe önjük (behabarjuk). Ismét felforraljuk, végül ízesítjük zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemlevéllel díszítjük.
Tipp Tálaláskor előzőleg kifőzött tésztával (pl. apró gégetészta vagy kagylótészta) is gazdagíthatjuk.