Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Raffaello torta, Levintől
2015.11.29

raffaelo-torta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm-es, kapcsos tortaformához
4 tojás
200 g cukor
65 g liszt
65 g kókuszreszelék
1 cs főzni való vaníliapuding-por
3 dl tej
165 g vaj vagy margarin
Raffaello csokoládék és kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és amikor majdnem kész, hozzáadunk 65 g cukrot. A lisztet és a kókuszreszeléket óvatosan a habmasszába forgatjuk, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A tojások sárgáját, a pudingport, 65 g cukrot és a tej egyharmadát összekeverjük, majd 2 dl forrásban lévő tejben sűrűre főzzük. Közben a vajat a maradék cukorral habosra keverjük. A már kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk.

Végül beborítjuk a már ugyancsak kihűlt tésztát a krémmel. Kókuszreszelékkel és félbe vágott Raffaellókkal díszítjük, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Levin mondja Ezt a tortát nem én készítettem, Kati barátnőm sütötte, de szívesen megosztja a receptet. A torta (sajnos) olyan jól sikerült, hogy nem tudtam megkóstolni, muszáj lesz egy újat sütni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.