Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db tortilla-lap
10 dkg sajt az összeállításhoz
20 dkg pulykamell, csíkokra vágva
10 dkg sonka
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl fehérbor
2 ek tejföl
2 ek olaj
só, bors, majoránna
Elkészítés A felkockázott vöröshagymát az olajon kevés sóval megpirítjuk, hozzákeverjük a felcsíkozott pulykamellet, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük a fehérborral és 20 percig pároljuk. Ezalatt megtisztítjuk és feldaraboljuk a gombát, majd a már félpuha pulykamellhez adjuk. Sózzuk, lefedve puhára pároljuk. Beleforraljuk a tejfölt és felhasználásig félretesszük.
Egy nagy serpenyőben az első tortilla-lap egyik oldalát megpirítjuk, megfordítjuk, az egyik felére ragut simítunk, erre reszelt sajtot szórunk, és amikor a tortilla-lap másik oldala is megpirult, az üres felét ráhajtjuk a sajtos ragura. Kissé megnyomkodjuk, hogy összeragadjon, tányérra tesszük, és folytatjuk a többi lappal.
Tipp Friss salátával kínáljuk, forrón fogyasztjuk.