Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Quesadilla gombás pulykaraguval
2016.04.10

quesadilla-gombas-pulykaraguval.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db tortilla-lap

10 dkg sajt az összeállításhoz

20 dkg pulykamell, csíkokra vágva

10 dkg sonka

30 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

2 dl fehérbor

2 ek tejföl

2 ek olaj

só, bors, majoránna

Elkészítés A felkockázott vöröshagymát az olajon kevés sóval megpirítjuk, hozzákeverjük a felcsíkozott pulykamellet, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük a fehérborral és 20 percig pároljuk. Ezalatt megtisztítjuk és feldaraboljuk a gombát, majd a  már félpuha pulykamellhez adjuk. Sózzuk, lefedve puhára pároljuk. Beleforraljuk a tejfölt és felhasználásig félretesszük.

Egy nagy serpenyőben az első tortilla-lap egyik oldalát megpirítjuk, megfordítjuk, az egyik felére ragut simítunk, erre reszelt sajtot szórunk, és amikor a tortilla-lap másik oldala is megpirult, az üres felét ráhajtjuk a sajtos ragura. Kissé megnyomkodjuk, hogy összeragadjon, tányérra tesszük, és folytatjuk a többi lappal.

Tipp Friss salátával kínáljuk, forrón fogyasztjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.