Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Puncs farsangra
2012.01.29

puncs-2-006.jpgHozzávalók 4 személyre 0,5 l vörösbor, 0,5 l fehérbor, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz, 3 db narancs, 1 db citrom, 1 rúd vanília, 1 rúd fahéj

Elkészítés A narancsokat és a citromot alaposan megmossuk és egy éjszakára hideg vízbe tesszük. Másnap vékonyan hámozzuk le a héjukat és vágjuk keskeny, hosszú csíkokra. A gyümölcshéjakat és a cukrot kevés vízzel egy fazékban főzzük kb. 5 percig, majd öntsük fel a többi alkohollal, tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat is. Melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrraljuk fel, mert akkor elillan belőle az alkohol .

Tegyük puncsostálba, kínáljuk narancs- és citromkarikával díszítve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.