Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 0,5 l vörösbor, 0,5 l fehérbor, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz, 3 db narancs, 1 db citrom, 1 rúd vanília, 1 rúd fahéj
Elkészítés A narancsokat és a citromot alaposan megmossuk és egy éjszakára hideg vízbe tesszük. Másnap vékonyan hámozzuk le a héjukat és vágjuk keskeny, hosszú csíkokra. A gyümölcshéjakat és a cukrot kevés vízzel egy fazékban főzzük kb. 5 percig, majd öntsük fel a többi alkohollal, tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat is. Melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrraljuk fel, mert akkor elillan belőle az alkohol .
Tegyük puncsostálba, kínáljuk narancs- és citromkarikával díszítve.