Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 20 dkg liszt, 6 kanál cukor, 1 cs sütőpor, 1 db tojás, 10 dkg hideg margarin, 4 ek tejföl, pici só A töltelékhez 40 dkg sütőtökpüré, 2 db tojás, 3 ek méz, 1 dl tejszín, 1 db citrom reszelt héja, 1 kk mézeskalácsfűszer (vagy őrölt fahéj, szerecsendió, gyömbér vegyesen)
Elkészítés A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk, majd pici sóval, a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejföllel puha tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és mikrosütőben néhány perc alatt puhára pároljuk. (Süthetjük sütőben is, de így gyorsabb.) Botmixerrel pépesítjük, és amikor kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót. Folyékony krémet kapunk.
Egy gyümölcstortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és a megfelelő méretre és alakra kinyújtott tésztát belefektetjük. A szélét villával benyomkodjuk, és beleöntjük a sütőtökös krémet.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a pitét 10 percig így sütjük. Ekkor 180 fokra mérsékeljük a hőt, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. A közepe ne maradjon lágy!