Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pumpkin pie: sütőtökös pite
2013.11.02

pumpkin-pie-003.jpg

Hozzávalók A tésztához 20 dkg liszt, 6 kanál cukor, 1 cs sütőpor, 1 db tojás, 10 dkg hideg margarin, 4 ek tejföl, pici só A töltelékhez 40 dkg sütőtökpüré, 2 db tojás, 3 ek méz, 1 dl tejszín, 1 db citrom reszelt héja, 1 kk mézeskalácsfűszer (vagy őrölt  fahéj, szerecsendió, gyömbér vegyesen)

Elkészítés A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk, majd pici sóval, a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejföllel puha tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és mikrosütőben  néhány perc alatt puhára pároljuk. (Süthetjük sütőben is, de így gyorsabb.) Botmixerrel pépesítjük, és amikor kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót. Folyékony krémet kapunk.

Egy gyümölcstortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és a megfelelő méretre és alakra kinyújtott tésztát belefektetjük. A szélét villával benyomkodjuk, és beleöntjük a sütőtökös krémet.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a pitét 10 percig így sütjük. Ekkor 180 fokra mérsékeljük a hőt, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. A közepe ne maradjon lágy!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.