Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pulykaragu, lángoson tálalva
2012.04.22

pulykaragu-burgonyas-langoson.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk mustár, 2 dl tej, 1 dl olaj, 2 dl főzőtejszín, só, bors, 2 ek olívaolaj a sütéshez,  4-8 szelet burgonyás lángos , mérettől függően

Elkészítés A pulykamellet felcsíkozzuk, lezárható tálba tesszük. A tejből, olajból, mustárból, zúzott fokhagymából páclevet készítünk és a pulykacsíkokra öntjük. A tálat szorosan lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lecsepegtetett pulykamell csíkokat. Fehéredésig pirítjuk, lefedjük és kb. 25 perc alatt készre pároljuk. Amikor a pulyka már vajpuha, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, gyorsan összeforraljuk és burgonyás lángoson tálaljuk.

Tipp Díszíthetjük paradicsommal, aprított petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.