Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk mustár, 2 dl tej, 1 dl olaj, 2 dl főzőtejszín, só, bors, 2 ek olívaolaj a sütéshez, 4-8 szelet burgonyás lángos , mérettől függően
Elkészítés A pulykamellet felcsíkozzuk, lezárható tálba tesszük. A tejből, olajból, mustárból, zúzott fokhagymából páclevet készítünk és a pulykacsíkokra öntjük. A tálat szorosan lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lecsepegtetett pulykamell csíkokat. Fehéredésig pirítjuk, lefedjük és kb. 25 perc alatt készre pároljuk. Amikor a pulyka már vajpuha, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, gyorsan összeforraljuk és burgonyás lángoson tálaljuk.
Tipp Díszíthetjük paradicsommal, aprított petrezselyemzölddel.