Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 nagy szelet pulykamell, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk mustár, 40 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 ek sűrített paradicsom, 1 kk cukor, 1/2 citrom leve, 1 db babérlevél, 1 kk majoránna, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 4 ek olaj
Elkészítés A tejből, 2 ek olajból, 1 kk sóból, kevés őrölt borsból és 1 kk mustárból, zúzott fokhagymából páclevet készítünk és a pulykamelleket letkarva, hűtőbe téve ebben hagyjuk állni néhány órán keresztül.
Ezalatt elkészítjük a gombát: a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük és puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét és kevés cukorral összekeverve átforraljuk. Ha kell, kevés vízzel felöntjük, de a gomba enged levet, és várhatóan annyi elegendő hozzá. Végül citromlével meglocsoljuk és belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet is. Melegen tartjuk.
A pulykamelleket törlőpapír segítségével kissé leitatjuk és olajjal kikent serpenyőben kb. 20 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Tipp A hússzeleteket tálra rendezzük és a tetejükre halmozzuk a paradicsomos gombát. Önmagában is finom, de fogyaszthatunk hozzá párolt rizst vagy burgonyapürét.