Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pulykamell paradicsomos gombával
2013.08.28

pulykamell-paradicsomos-gombaval-010.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 nagy szelet pulykamell, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk mustár, 40 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 ek sűrített paradicsom, 1 kk cukor, 1/2 citrom leve, 1 db babérlevél, 1 kk majoránna, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 4 ek olaj

Elkészítés A tejből, 2 ek olajból, 1 kk sóból, kevés őrölt borsból és 1 kk mustárból, zúzott fokhagymából páclevet készítünk és a pulykamelleket letkarva, hűtőbe téve ebben hagyjuk állni néhány órán keresztül.

Ezalatt elkészítjük a gombát: a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, babérlevéllel  ízesítjük és puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét és kevés cukorral összekeverve átforraljuk. Ha kell, kevés vízzel felöntjük, de a gomba enged levet, és várhatóan annyi elegendő hozzá. Végül citromlével meglocsoljuk és belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet is. Melegen tartjuk.

A pulykamelleket törlőpapír segítségével kissé leitatjuk és olajjal kikent serpenyőben kb. 20 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Tipp A hússzeleteket tálra rendezzük és a tetejükre halmozzuk a paradicsomos gombát. Önmagában is finom, de fogyaszthatunk hozzá párolt rizst vagy burgonyapürét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.