Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 fél pulykamell (kb. 80 dkg), 1 csomag bacon szeletelve, 1-2 fej fokhagyma, só, bors, 2 dl száraz fehérbor, olaj
Elkészítés A pulykamellet megmossuk, papírral leitatjuk. Éles késsel megszúrjuk és egy megtisztított fokhagyma gerezdet az így kapott résbe dugunk. A tűzdelést folytatjuk, a fokhagymagerezdeket egyenletesen elosztva. Ezután a pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, és sűrűn begöngyöljük a baconszeletekbe. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk és belefektetjük a göngyölt húst. Aláöntünk 2 dl fehérbort, fóliával szorosan lefedjük és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megpároljuk. Ezután levesszük a fóliát és 15 perc alatt készre pirítjuk. Deszkára tesszük és hagyjuk negyed órát pihenni, csak ezután szeleteljük.
Tipp Hidegen is kiváló, akkor könnyebb vékony szeletekre vágni.