Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Puliszka
2017.04.08

puliszka.jpg

Hozzávalók

1 liter víz

35 dkg kukoricaliszt

1 ek rétesliszt

2 ek olaj (vagy 3 dkg zsír)

Elkészítés

A vizet só hozzáadásával, nagy fazékban felforraljuk. Apránként beleszórjuk a lisztet, közben habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha az összes lisztet beletettük, még 10-15 percig főzzük tovább, állandóan kevergetve-nyomkodva. végül belekeverjük a réteslisztet is, amellyel pár percen át még tovább főzzük-kevergetjük. Ezután hagyjuk kissé hűlni, majd többféleképpen is formázhatjuk.

Olajos-zsíros kanállal tálba szaggathatjuk és köretként így kínálhatjuk.

Gyúródeszkán kinyújthatjuk, szeletelhetjük vagy tetszés szerint formákat vághatunk ki belőle süteményszaggatóval.

Olajos kézzel golyókat formázhatunk belőle és zöldfűszerbe hempergethetjük.

Tipp Köretként bármilyen szaftos ételhez, húshoz, raguhoz remek lehet. Kínálhatjuk sült szalonnával, sült hagymával is. Zsiradékkal kikent, hőálló edénybe is rakhatjuk, túróval-tejföllel megsüthetjük.Nagyon kiadós, laktató étel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.