Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Provance-i melegszendvics
2014.08.23

provance-i-melegszendvics-008.jpg

Hozzávalók 4 személyre 20 dkg főtt marhahús (pl. ami húslevesből megmaradt), 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 5-6 ek paradicsomszósz (dobozos konzerv), 2 kk provance-i fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só és bors ízlés szerint, 10 dkg vékonyra szeletelt sajt, kenyérszeletek, a díszítéshez friss bazsalikom és petrezselyemzöld

Elkészítés A húst ledaráljuk, félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk és egy serpenyőben olajon, kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, kicsit átforgatjuk. Beletesszük a fűszerkeveréket, a paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és 10 perc alatt összepároljuk, majd kissé kihűtjük.

A kenyérszeleteket gazdagon megkenjük a provance-i húskrémmel, a sajtszeleteket vékonyan felcsíkozzuk és keresztben a kenyerekre fektetjük. A sajtcsíkokat egymástól 1-1 cm távolságra rendezzük el.

Az így elkészített szendvicseket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Friss fűszerlevelekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.