Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Provance-i krumplileves
2015.11.04

provance-i-krumplileves-0011.jpg

Hozzávalók 4 személyre

6-7 db közepes burgonya

2 dl tejszín

2 kk Provance-i fűszerkeverék

1 db leveskocka

só, bors

2 db babérlevél

2 -3 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek szarvasgombás olívaolaj (Olio di oliva Tartufo)

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és 1,5 liter vízben feltesszük főni. Fűszerezzük Provance-i fűszerkeverékkel, sóval, borssal, beletesszük a leveskockát és a babérleveleket. A puhára főtt krumplit a levessel együtt botmixerrel pépesítjük (a babérleveleket vegyük ki, majd a pépesítés után tegyük vissza, hogy az aroma tovább érvényesüljön). A krémlevest tejszínnel besűrítjük és végül belekeverjük a zúzott fokhagymát is, még egyszer összeforraljuk és tálaljuk.

Tipp A tányérokba kanalazott levest szarvasgombás olívaolajjal meglocsoljuk, és megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel is..

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.