Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
6-7 db közepes burgonya
2 dl tejszín
2 kk Provance-i fűszerkeverék
1 db leveskocka
só, bors
2 db babérlevél
2 -3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek szarvasgombás olívaolaj (Olio di oliva Tartufo)
Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és 1,5 liter vízben feltesszük főni. Fűszerezzük Provance-i fűszerkeverékkel, sóval, borssal, beletesszük a leveskockát és a babérleveleket. A puhára főtt krumplit a levessel együtt botmixerrel pépesítjük (a babérleveleket vegyük ki, majd a pépesítés után tegyük vissza, hogy az aroma tovább érvényesüljön). A krémlevest tejszínnel besűrítjük és végül belekeverjük a zúzott fokhagymát is, még egyszer összeforraljuk és tálaljuk.
Tipp A tányérokba kanalazott levest szarvasgombás olívaolajjal meglocsoljuk, és megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel is..