Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Provance-i grillezett tarja, Dobitól
2015.11.14

img_8144.jpg

Hozzávalók 2 főre

4 szelet tarja (kb. 40 dkg)
rozmaringos olívaolaj
dijoni mustár
Provance-i fűszerkeverék

fehérbor

a körítéshez:
2 db kis cukkini
fehér bors
kakukkfű
parmezán
olívaolaj

Elkészítés A tarjaszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, fólia alatt gyengén kiverjük, mindkét oldalukat megkenjük az olajos-mustáros-fűszeres páccal, és a húst néhány órán át letakarva, a hűtőben érleljük. Sütés előtt félórával sózzuk meg.
A szeletek mindkét felét rozmaringos olajban megkapatjuk, majd fél deciliter
fehérborral felöntjük és lefedve pároljuk. Amikor a hús puha, a szeleteket fedő nélkül pirosra sütjük.

A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy grillserpenyő alját vékonyan beolajozzuk, a fehér borssal meghintett cukkiniszeleteket enyhén megpirítjuk, majd amikor a szeleteket megfordítjuk, kakukkfűvel megszórjuk. A mindkét oldalon megpirított cukkini- darabokat egy előmelegített tálra, a hús köré terítjük, enyhén sózva, parmezánnal megszórva kínáljuk.