Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
1/2 csirkemell
Provance-i fűszerkeverék
só, olaj
1/2 jégsaláta
6-8 csomó madársaláta
1db lila hagyma
Az öntethez:
2 dl tejföl
1 kávéskanál majonéz
2 kávéskanál mustár
1 nagyobb gerezd fokhagyma
fehér bors
Cayenne bors
szardella paszta
2 db kemény tojás és reszelt parmezán sajt a tetejére
Elkészítés A csirkemellet sóval, Provance-i fűszerrel, olajjal bedörzsöljük, félórára állni hagyjuk, majd az olajos pácban megsütjük, a sültet kisujjnyi darabokra vagdaljuk.
A jégsalátát vékony csíkokra metéljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott lila hagymát és a kis darabokra tépkedett madársalátát, majd lazán összekeverjük a csirkecsíkokkal. A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, elvegyítjük a salátával, és a keményre főzött, meghámozott, cikkekre vágott tojással díszítve, parmezánnal megszórva kínáljuk.