Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db csirkemell
2 db édeskömény
1 fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szelet füstölt bacon
só
bors
Provance-i fűszerkeverék
rozmaringos olaj
1 dl fehérbor
Elkészítés A csirkemellet megmossuk, szárazra itatjuk, két fél darabra választjuk szét, majd lapjában is kettévágjuk, és sóval, borssal, Provance-i fűszerkeverékkel, rozmaringos olajjal bepácoljuk. Amíg a csirke a pácban áll (kb. félórán át), megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt. A hagymát és az édesköményt cikkekre vágjuk. Az édeskömény torzsa részét meghagyjuk, hogy a cikkek egyben maradjanak.
A bepácolt húst a páclével együtt egy olajjal kikent sütőedénybe helyezzük, mellé halmozzuk a zöldségeket, a baconszeletekkel leterítjük, és az édeskömény zöldjét is rászórjuk. Aláöntjük a fehérbort, majd 180 fokos sütőben, lefedve kb. 20-25 percig pároljuk. Amikor megpuhult, lefedés nélkül tovább sütjük, amíg a hús egy kissé megpirul.
Tipp A párolt édeskömény önmagában elegendő körítés, krumpli vagy rizs nem szükséges mellé.