Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 darabhoz (10 adag) 250 ml tej, 6 tojássárgája, 70 g vaj, 140 g liszt, csipetnyi só Tölteléknek borzselé vagy fanyarabb lekvár Az öntethez 1 tábla fehér csoki, 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor, 250 ml tej, 200 ml tejszín, 2 evőkanál porcukor A díszítéshez fehércsoki-forgács
Elkészítés A tejet a vajjal és a sóval felforraljuk. Rögtön beleszórjuk a lisztet, és jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós.Levesszük a tűzről, kevergetve hűtjük, majd egyesével belekeverjük a tojássárgákat.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre 30 darab kis gömböt formázunk. Forró sütőben 5 percig sütjük, majd csökkentjük a hőfokot, és aranysárgára sütjük a fánkokat. Miután készen vannak, 5 percig még a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk pihenni.
A pudingot előírás szerint elkészítjük a tejjel, és még forrón beletördeljük a fehér csokit. Kihűtjük. A porcukrot és a tejszínt közepesen kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a pudingos csokoládét.
A fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a zselével, majd hármasával elosztjuk kis tálkákban. Krémet kanalazunk rá, hogy minden fánkot befedjen, mert a krém alatt puhul meg a tészta. A tetejére fehércsokoládé-forgácsot szórunk. (Egy tábla csokoládéból zöldséghámozóval tudunk ilyet készíteni.)