Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Prebranac, szerb sült bab
2017.07.18

prebranac--szerb-sult-bab.jpg

Hozzávalók 4 főre

40 dkg nagy szemű, fehér szárazbab

4 fej vöröshagyma

4 gerezd zúzott fokhagyma

2 kk őrölt pirospaprika

1 kk só

késhegynyi őrölt bors

1 kk ételízesítő, pl. vegeta

3 ek olaj

kevés víz

Elkészítés A babot néhány órára beáztatjuk, majd feltesszük főni bő, sós vízben (tehetünk a vízbe ételízesítőt is).

Amíg a bab puhára fő, a vöröshagymákat felkockázzuk, egy serpenyőben felhevített olajon üvegesre pároljuk, kissé lepirítjuk. Hozzákeverjük a sót, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, őrölt borsot és a már puha babbal összekeverve tűzálló tálba terítjük. Pici vizet öntünk alá, 180 fokos sütőbe tesszük és kb. fél óra alatt megsütjük.

Előételként pirítóssal, friss péksüteménnyel fogyasztjuk, de húsok köreteként is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.