Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pörkölt dióval hintett fűszeres lazac, Dobitól
2016.01.01

porkolt-dioval-hintett--fuszeres-lazac.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 x 20 dkg lazacszelet

rozmaring
kakukkfű
olívaolaj
1/2  citrom leve
fél marék dióbél
10 dkg vaj

Elkészítés

A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel alaposan beszórjuk, és legalább egy órán át pihentetjük.

Amíg a hal a pácban várakozik, a dióbelet durvára törjük, és száraz serpenyőben megpörköljük, majd félretesszük.

Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a citromlét hozzáadjuk. A befűszerezett halszeleteket - először bőr nélküli oldalukon, majd a megfordítva - a citromos vajban 5-5 percig sütjük.

A halat a pörkölt dióval meghintve, citromkarikákkal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.