Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Póréhagyma sonkával
2011.12.09

porehagyma-sonkaval-2.jpgHozzávalók 4 főre 2 szál póréhagyma, 12 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 ek liszt, 2,5 dl tej, 2 tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, só, bors, szerecsendió

Elkészítés A hagymát megmossuk, 12-15 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, egy szűrőben lecsepegtetjük, félretesszük. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Amikor a fehérmártás kellő sűrűségű, levesszük a tűzről, és egyenként berlekeverjük a tojások sárgájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a reszelt sajt felét is hozzákeverjük.

Összeállítás Egy tűzáló tálat kioalajozunk. A póréhagyma darabokat egyenként egy-egy sonkaszeletbe tekerjük és egymás mellé fektetve helyezzük el a tálban. A mártással egyenletesen beborítjuk, megszórjuk a maradék sajttal és szerecsendiót reszelünk a tetejére. 180 fokos sütőben pirosra sütjük, forrón tálaljuk. Pirítós vagy friss bagett illik hozzá.

Tipp A póréhagyma főzővizét ne öntsük ki, inkább főzzünk belőle póréhagyma krémlevest!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.