Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pod suboj szeljotka: hering bundában, Maritól
2016.03.15

szeljotka--hering-bundaban.jpg

Hozzávalók 4 főre

25 dkg olajos hering

1 nagy lilahagyma

2 krumpli

2 sárgarépa

2 tojás

2 nagyobb vagy 3 kisebb cékla

majonéz

Elkészítés

A krumplit és a céklát héjastól  külön-külön, sós vízben megfőzzük, a répát pucolva, de egyben megpároljuk, a tojásokat keményre főzzük.

Amíg hűlnek, a heringről leöntjük az olajat, majd a halat hosszában szeletekre vágjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, elvegyítjük a hallal, majd az egészet egy nagyobb jénai tál aljára simítjuk.

A hámozott főtt krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük és a hagymás heringre simítjuk. Erre vékony majonézréteg kerül.

A főtt répát kislyukú reszelőn lereszeljük és a krumplira simítjuk. Erre ismét vékony majonézréteg kerül.

A megpucolt főtt tojást kislyukú reszelőn lereszeljük és a répára simítjuk, majd ismét következik egy réteg majonéz.

A hámozott főtt céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük annyi majonézzel, hogy kenhető legyen, szükség szerint sózzuk, majd a tojásra simítjuk.

Az egészet 2-3 órára hűtőbe tesszük, mielőtt tálalnánk.

Tipp Barna kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.