Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
25 dkg olajos hering
1 nagy lilahagyma
2 krumpli
2 sárgarépa
2 tojás
2 nagyobb vagy 3 kisebb cékla
majonéz
só
Elkészítés
A krumplit és a céklát héjastól külön-külön, sós vízben megfőzzük, a répát pucolva, de egyben megpároljuk, a tojásokat keményre főzzük.
Amíg hűlnek, a heringről leöntjük az olajat, majd a halat hosszában szeletekre vágjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, elvegyítjük a hallal, majd az egészet egy nagyobb jénai tál aljára simítjuk.
A hámozott főtt krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük és a hagymás heringre simítjuk. Erre vékony majonézréteg kerül.
A főtt répát kislyukú reszelőn lereszeljük és a krumplira simítjuk. Erre ismét vékony majonézréteg kerül.
A megpucolt főtt tojást kislyukú reszelőn lereszeljük és a répára simítjuk, majd ismét következik egy réteg majonéz.
A hámozott főtt céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük annyi majonézzel, hogy kenhető legyen, szükség szerint sózzuk, majd a tojásra simítjuk.
Az egészet 2-3 órára hűtőbe tesszük, mielőtt tálalnánk.
Tipp Barna kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.