Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 csomag füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban kapható)
kb. 4 ek zsemlemorzsa
kevés olaj a sütéshez
2 db nagyobb édesburgonya
1 csokor újhagyma, az egészséges, friss zöldjével együtt
1 citrom leve
só, bors
kevés olaj a pároláshoz
Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk és a hámozó segítségével hosszú, lapos, vékony csíkokra szeljük, hogy olyan legyen, mint a széles metélt. Egy serpenyőben olajat hevítünk, az édesburgonya-csíkokat rövid idő alatt (kb. 6-8 perc elég) megpároljuk rajta, sóval, borssal fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk, finoman összeforgatjuk, hogy a csíkok egyben maradjanak, és melegen tartjuk.
A pisztrángfilék mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, egy serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütjük, megpirítjuk, majd adagonként tányérokra csúsztatjuk.
A halszeleteket gazdagon megrakjuk az édesburgonya-metélttel és megszórjuk a tetejüket felkarikázott újhagymával. Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Az édesburgonyát felkockázva is süthetjük, de metéltre csíkozva különlegesebb, más jellegű, mint hagyományosan darabolva, érdemes kipróbálni. (Mellesleg hamarabb is megpárolódik!)