Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók (kètdecis bögre a mérték)
2 bögre darált mandula
1 bögre kókuszreszelék
2 ek étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1/2 bögre porcukor
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
baracklekvár az összeállításhoz
csokireszelék és kakaópor a tetejére
Elkészítés A mandulát, a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a keményítővel.
Egy másik tálban habosra keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojással, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd ezt a masszát lazán, fakanállal összedolgozzuk a mandulás keverékkel. Ha túl folyós lenne a massza, keverjünk hozzá még egy kevés kókuszreszeléket.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleterítjük a tésztát. Lapos, vékony piskótát készítünk, hogy könnyebb legyen az összeállítása, nem kell vízszintesen kettéosztani a kész piskótalapot. 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük, ne égessük meg.
Amikor a mandulás piskótalap kihűlt, középen félbevágjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. az egyik lapot lekvárral megkenjük, ráterítjük a másikat, a tetejét is lekvárral kenjük meg, majd megszórjuk csokireszelékkel és kakaóporral.
Hasábokra vágva kínáljuk.