Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Piritott burgonyával sütött pulykamell, narancsos almaszósszal
2015.12.28

img_3278.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db burgonya                                              a narancsos almaszószhoz

4 nagy, vékony pulykamell-szelet                   4-5 db alma

4 ek liszt                                                     1 db narancs leve, reszelt héja

só, bors, majoránna                                      2 ek barna cukor

2 dkg vaj                                                      1 dl fehérbor

2 ek olaj

a tetejére

2 ek tejföl

4-5 ek reszelt parmezán

1 db tojás

szerecsendió, só

Elkészítés A burgonyákat sós vízben héjastól megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy serpenyőben vajat és olajat melegítünk, a burgonyakarikákat hirtelen megpirítjuk rajta, egy tálra szedjük, megsózzuk és felhasználásig melegen tartjuk.

A pulykamell-szeleteket sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalukat hirtelen kisütjük, hőálló tepsibe fektetjük és egyenletesen megrakjuk a pirított burgonyakarikákkal. A felvert tojásból, tejfölből, reszelt parmezánból sűrű krémet keverünk, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és a burgonyával rakott szeletekre kanalazzuk. A húsokat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

A narancsos almaszószhoz az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk és egy lábosban a borral, cukorral, narancslével és narancshéjjal ízesítve puhára fűzzük, pépesítjük és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Tálalás A rakott hússzeleteket almaszósszal körítjük és forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.