Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg burgonya, 50 dkg zöld spárga, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek tejföl, 1 dl tej, 1 db tojás, 1 kk mustár, 3 ek olaj, só, bors, őrölt köménymag, kevés reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon, sóval, borssal fűszerezve megpároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és a hagymához adjuk. Megsózzuk, kb. 20 perc alatt megpirítjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és egy kiolajozott tepsibe terítjük.
A spárgákat megmossuk, fás végüket levágjuk. Feldaraboljuk és a serpenyőben visszamaradt kevés olajon néhány percig pirítjuk, félpuhára sütjük, majd egyenletesen a burgonyára szórjuk. A tejfölt, tojást, tejet és a mustárt összekeverjük, sózzuk, őrölt köménnyel, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajtot és ezzel a masszával beterítjük az előkészített zöldségeket.
Forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük, azonnal fogyasztjuk.
Tipp Köretként sültekhez kínáljuk, de főételként is fogyaszthatjuk friss, vegyes salátával.