Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pierogi, lengyel spenótos tészta
2014.05.01

krakko-2014-aprilis-21-24-232.jpg

Hozzávalók 4 személyre a tésztához 2 db tojás, 20 dkg liszt, a töltelékhez 60 dkg friss spenót, 2 ek olívaolaj, 2 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg brindza, 1 kk só, frissen őrölt bors, a tetejére egy csokor friss, aprított snidling és egy kevés olívaolaj

Elkészítés A spenótleveleket alaposan megmossuk, szárukat letépjük, majd adagonként nagyobb darabokra vagdaljuk. Egy nagy serpenyőben az olajjal együtt felolvasztjuk a vajat, és a spenótot kb. 5 percig pároljuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és további 5 perc alatt készre pároljuk. Ekkor hozzádaraboljuk a brindzát, összekeverjük, és felhasználásig félretesszük

A tésztához a lisztet deszkára (vagy mély tálba) szitáljuk és beleütjük a tojásokat. Körökörös mozdulatokkal elkezdjük összedolgozni és kb. 20 percig gyúrjuk, hogy egységes, rugalmas tésztát kapjunk. Ezt kb. 2 mm vastag lappá nyújtjuk éskb. 8 cm átmérőjű köröket  vágunk belőle. Az egyik felükre spenótos keveréket halmozunk, a másik felüket ráhajtjuk és a szélüket alaposan összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.

Egy nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk és kevés olajat öntünk bele, majd a tésztákat puhára főzzük. Akkor vannak készen, ha a tészták feljönnek a víz tetejére.

Tálaláskor a pierogokat megszórjuk aprított snidlinggel és meglocsoljuk olívaolajjal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.