Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
kb. 30 dkg száraztészta
1 fej vöröshagyma
1 db nagyobb édeskömény a zöldjével
1 piros kaliforniai paprika
1 db kisebb cukkini
1 db zellerszár (kb. 20 cm)
só
bazsalikom
rozmaringos olaj
1 dl tejföl
1 tojássárgája
2 tojásfehérje
1 nagy gerezd fokhagyma
só
fehér bors
rozmaring
10-15 dkg füstölt mozzarella, reszelve
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk, fél centisnél nem vastagabb karikákra vágjuk, besózzuk, és a sóban állni hagyjuk.
Amíg a cukkini a sóban áll, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, rádobjuk a félujjnyi darabokra vágott édesköményt, a hasonló szélesen felkarikázott kaliforniai paprikát és a vékony karikákra szeletelt zellerszárat. Sózzuk, meghintjük rozmaringgal, és időnként kevergetve majdnem puhára pároljuk.
Kb. fél óra elteltével a cukkini levét leöntjük, a sós nedvesség leitatása után a zöldséget a raguhoz keverjük, és az egészet rövid ideig tovább pároljuk.
A tejfölt sóval, a megtisztított, zúzott fokhagymával és a rozmaringgal és egy kevés borssal ízesítjük, a tojássárgájával elkeverjük.
A tésztát sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy kiolajozott sütőedénybe tesszük. Ráöntjük a zöldséges ragut és az ízesített tejfölt.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a habot a tejfölös ragu tetejére terítjük, és a tésztával jól összeforgatjuk. Végük a zöldséges tésztára szórjuk a sajtot.
Az egészet letakarás nélkül, 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (kb. 25 perc).