Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy tepsihez 1 db nagyobb patisszon, 1 fej vöröshagyma, 4 ek liszt, 4 ek zsemlemorzsa, 1 csokor friss kapor, vagy szárított kapor ennek megfelelő mennyiségben, 1 kk fasírt-fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek olaj, kevés só, 1 mk borsikafű, 3-4 ek tejföl, 6-8 dkg reszelt sajt
Elkészítés A patisszont megmossuk, kimagozzuk, héjával együtt feldaraboljuk, és a meghámozott, negyedelt vöröshagymával együtt elektromos aprítógépben ledaráljuk. Tálba tesszük, kissé besózzuk, és negyed óra múlva kinyomkodjuk belőle a felesleget levet.
Az így előkészített patisszont összedolgozzuk a liszttel, zsemlemorzsával, olajjal, tojással és fűszerekkel, kicsit állni hagyjuk, hogy a morzsa megduzzadhasson.
A masszát kiolajozott tepsibe terítjük, 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Ekkor óvatosan kivesszük a tepsit a sütőből, tejföllel megkenjük a tetejét és megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Párolt rizzsel, krumplipürével fogyasztjuk, de salátával is kiváló.