Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Patisszonlepény sajttal, tejföllel
2014.09.21

 patiszonlepeny-004.jpg

Hozzávalók egy tepsihez 1 db nagyobb patisszon, 1 fej vöröshagyma, 4 ek liszt, 4 ek zsemlemorzsa, 1 csokor friss kapor, vagy szárított kapor ennek megfelelő mennyiségben, 1 kk fasírt-fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek olaj, kevés só, 1 mk borsikafű, 3-4 ek tejföl, 6-8 dkg reszelt sajt

Elkészítés A patisszont megmossuk, kimagozzuk, héjával együtt feldaraboljuk, és a meghámozott, negyedelt vöröshagymával együtt elektromos aprítógépben ledaráljuk. Tálba tesszük, kissé besózzuk, és negyed óra múlva kinyomkodjuk belőle a felesleget levet.

Az így előkészített patisszont összedolgozzuk a liszttel, zsemlemorzsával, olajjal, tojással és fűszerekkel, kicsit állni hagyjuk, hogy a morzsa megduzzadhasson.

A masszát kiolajozott tepsibe terítjük, 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Ekkor óvatosan kivesszük a tepsit a sütőből, tejföllel megkenjük a tetejét és megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Párolt rizzsel, krumplipürével fogyasztjuk, de salátával is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.