Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paradicsomos zöldbabsaláta, Dobitól
2015.08.31

paradicsomos-zoldbabsalata.jpg

Hozzávalók 4 főre

40 dkg zöldbab (konzerv is lehet)
4 nagy paradicsom
1 nagy lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
1 citrom leve
1 evőkanál fehérborecet
porcukor
bors

Elkészítés

A zöldbabot - ha nem konzerv - megtisztítjuk, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd ezt is vékony karikákra vágjuk.

Egy mély üvegtálba rétegezve lerakjuk a zöldbabot, a paradicsomot, és ezekre a lilahagymát, majd a többi hozzávalóból öntetet készítünk, a salátára locsoljuk, és néhány órán át a hűtőszekrényben hagyjuk az ízeket összeérni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.