Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
40 dkg zöldbab (konzerv is lehet)
4 nagy paradicsom
1 nagy lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
1 citrom leve
1 evőkanál fehérborecet
porcukor
bors
só
Elkészítés
A zöldbabot - ha nem konzerv - megtisztítjuk, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd ezt is vékony karikákra vágjuk.
Egy mély üvegtálba rétegezve lerakjuk a zöldbabot, a paradicsomot, és ezekre a lilahagymát, majd a többi hozzávalóból öntetet készítünk, a salátára locsoljuk, és néhány órán át a hűtőszekrényben hagyjuk az ízeket összeérni.