Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 dl húsleves, vagy zöldségleves alaplé (kockából)
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
10 db szárított paradicsom, olajban eltéve
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 mk toszkán fűszerkeverék
1 ek citromlé
2 ek majonéz
1 ek olívaolaj (lehet pl. citromos ízesítésű)
só
Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, egy tálba tesszük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk, hogy keserű levüket kiadják. Ekkor kinyomkodjuk, félretesszük.
A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánokat, megszórjuk a toszkán fűszerkeverékkel, pár percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomokat, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is és további öt percig főzzük.
Az így elkészített padlizsánt tálba kanalazzuk, botmixerrel pépesítjük, vagy villával átnyomkodjuk, belekeverjük a citromlevet, majonézt, aprított petrezselyemzöldet és az olívaolajat.
Tipp Pirítós kenyérrel, vagy friss péksüteménnyel fogyasztjuk.