Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
száraztészta
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb padlizsán
1 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
1 doboz konzerv paradicsom (200 g)
borsikafű
rozmaring
só
olaj
reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A padlizsánt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, besózzuk, a sóban állni hagyjuk.
Kb. 20 perc elteltével a padlizsánról a levet leöntjük, a nedvességet leitatjuk róla, meghintjük őrölt rozmaringgal, és a padlizsánkockákat rozmaringos olajon, egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, a vékonyan felkarikázott répákat a hagymára dobjuk, sóval, borsikafűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük, és lefedve, időnként megkeverve majdnem készre pároljuk.
Hozzáadjuk a kis darabokra vagdalt paradicsomot, majd a padlizsánt, és az egészet még 5-10 percig kevergetjük.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a paradicsomos-zöldséges öntetet.
Reszelt parmezán sajtot kínálhatunk mellé, külön tálkában.