Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paradicsomos fusilli padlizsánnal, Dobitól
2016.06.19

paradicsomos-fusilli-padlizsannal.jpg

Hozzávalók 2 főre

száraztészta

1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb padlizsán
1 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
1 doboz konzerv paradicsom (200 g)
borsikafű
rozmaring

olaj

reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A padlizsánt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, besózzuk, a sóban állni hagyjuk.

Kb. 20 perc elteltével a padlizsánról a levet leöntjük, a nedvességet leitatjuk róla, meghintjük őrölt rozmaringgal, és a padlizsánkockákat rozmaringos olajon, egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.

A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, a vékonyan felkarikázott répákat a hagymára dobjuk, sóval, borsikafűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük, és lefedve, időnként megkeverve majdnem készre pároljuk.

Hozzáadjuk a kis darabokra vagdalt paradicsomot, majd a padlizsánt, és az egészet még 5-10 percig kevergetjük.

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a paradicsomos-zöldséges öntetet.

Reszelt parmezán sajtot kínálhatunk mellé, külön tálkában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.