Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz
3 db közepes cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
8 db szárított paradicsom, olajban eltéve
3-4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
2-3 ek majonéz, ízlés szerint
1 db citrom reszelt héja
1 ek citromlé
1 mk kakukkfű
4 ek olívaolaj
só, bors
Elkészítés A cukkinik végét levágjuk, azután felkarikázzuk. (Amennyiben a cukkiniknek túl sok és nagy a magja, a cukkiniket negyedeljük és magos részüket kivágjuk). A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ekkor hozzádaraboljuk a szárított paradicsomokat, tovább pároljuk, hogy a cukkini leve elpárologjon.
Ezután a kész paradicsomos cukkinit tálba kanalazzuk, kissé kihűtjük és botmixerrel pépesítjük, de használhatunk villát is, hogy darabosabb maradjon. Hozzáadjuk a majonézt, reszelt citromhéjat, citromlevet és a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverjük. Lehűtve, olívaolajjal meglocsolva, citromkarikákkal díszítve kínáljuk.
Tipp Mártogathatjuk friss péksüteménnyel, de pirítósra is kenhetjük.