Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2,5 dl borecet, 22,5 dkg barna cukor, 1,5 kg érett paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 db chilipaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk friss, reszelt gyömbér, 1 kk őrölt koriander, só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítés A paradicsomokat hámozzuk meg és magozzuk ki, vágjuk kockákra. A hagymát csíkozzuk fel, a fokhagymát zúzzuk pépesre. A chiliket vágjuk karikákra. Egy nagy lábosban tegyük fel főni az ecetet és a cukrot, forraljuk pár percig, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor adjuk hozzá a többi hozzávalót, forraljuk fel, és főzzük kb. fél órán át. Ha túl leveses a paradicsom, főzzük még, hogy sűrűbb legyen.
Tipp Hűtsük le, kínáljuk steakek mellé. Tisztára mosott befőttesüvegben hetekig eltartható a hűtőben.