Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Panettone, Levintől
2016.05.19

panettone.jpg

Hozzávalók 12 muffinformához
fél csomag szárított vagy 20 g friss élesztő
62,5 g cukor
0,6 dl tej
250 g liszt
2 tojássárgája
1 ek vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél tk só
62,5 g vaj
125 g mazsola, cukrozott citrom- és narancshéj vegyesen
(nekem aszalt áfonyám is volt felbontva, abból is kevertem bele)
50 g vagdalt mandula

Elkészítés
Az élesztőt és egy teáskanál cukrot elkeverjük a meleg tejben és 15 percig állni hagyjuk.

A lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy edényben összekeverjük, közepébe lyukat formázunk és beleöntjük a tojássárgájákat meg az élesztős tejet. Kanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Összedagasztjuk és ha szükséges, még egy  kevés lisztet is gyúrunk bele. Meleg helyen 30 percig pihentetjük.

A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd a mandulával együtt a tésztába gyúrjuk. Újabb 20 perc tésztapihentetés következik.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral béleljük. A panettone tésztáját tizenkét egyenlő részre osztjuk, és a papírkapszlikba simítjuk. A tészta tetejét kevés olvasztott vajjal bekenjük, és éles késsel kereszt alakban bevágjuk.

A süteményeket 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a tetejük nagyon gyorsan pirulna, fedjük be alufóliával.

Levin mondja Klasszikus olasz kalács a húsvéti ünnepekre, de finom húsvéton innen és túl, kevésbé klasszikus formában megsütve is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.