Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2 kg birsalma vagy -körte
1,5 liter víz
70 dkg cukor
2 citrom leve
1 db csillagánizs
2 ujjnyi fahéj
8-10 szem szegfűszeg
barackpálinka (üvegenként 2 evőkanál)
Elkészítés
A vizet a cukorral, a fűszerekkel és a citrom levével felforraljuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházakat és hibás részeket eltávolítjuk, és a birset kisebb darabokra vagdaljuk, majd jól kimosott befőttes üvegekbe töltjük.
A fűszeres-cukros levet leszűrjük, a gyümölcsdarabokra öntjük (az üvegekbe kerülhet a szegfűszegből), és mielőtt lezárnánk, az üvegekbe 2-2 kanál barackpálinkát öntünk.