Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 14-15 db palacsintához 25 dkg tehéntúró, 4 db tojás, 2,5 dl tej, 12,5 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 2 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliáscukor, pici só, olaj a sütéshez, gránátalmaszirup az ízesítéshez
Elkészítés A túrót egy tálban összetörjük és öszzedolgozzuk a tojások sárgájával, a cukorral és vaníliás cukorral. Belekeverjük a citromhéjat, hozzákeverjük a tejet, csomómentesre dolgozzuk benne a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban robotgéppel habosra verjük a kissé megsózott tojásfehérjéket és a kemény habot óvatosan a masszába keverjük.
A tészta akkor jó, ha krémes palacsintatészta állagú. A sűrűséget egy kevés tej, vagy liszt hozzáadásával változtathatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és merőkanállal a serpenyőbe adagoljuk a tésztát. Ez a túrós változat kicsit sűrűbb, mint a hagyományos papalcsinta, de egyébként ugyanúgy sütjük meg.
Amikor a tészta habosodik, megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A kész palacsintát tányérra csúsztatjuk és folytatjuk a sütést, amíg az alapanyag el nem fogy.
A palacsintákat négybe hajtjuk és gránátalmaszirupot csorgatunk rájuk. Lehetőleg forrón fogyasszuk.
Tipp Gránátalmaszirupot keleti boltokban, vagy nagy bevásárlóközpontotkban találhatunk. Fogyasztása nagyon egészséges, például az érrendszerre gyakorolt hatása miatt is.