Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Palacsinta túróval és gránátalmasziruppal
2013.03.03

palacsinta-kicsi-turoval-es-granatalmasziruppal.jpg 

Hozzávalók 14-15 db palacsintához 25 dkg tehéntúró, 4 db tojás, 2,5 dl tej, 12,5 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 2 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliáscukor, pici só, olaj a sütéshez, gránátalmaszirup az ízesítéshez

Elkészítés A túrót egy tálban összetörjük és öszzedolgozzuk a tojások sárgájával, a cukorral és vaníliás cukorral.  Belekeverjük a citromhéjat, hozzákeverjük a tejet, csomómentesre dolgozzuk benne a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban robotgéppel habosra verjük a kissé megsózott tojásfehérjéket és a kemény habot óvatosan a masszába keverjük.

A tészta akkor jó, ha krémes palacsintatészta állagú. A sűrűséget egy kevés tej, vagy liszt hozzáadásával változtathatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és merőkanállal a serpenyőbe adagoljuk a tésztát. Ez a túrós változat kicsit sűrűbb, mint a hagyományos papalcsinta, de egyébként ugyanúgy sütjük meg.

Amikor a tészta habosodik, megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A kész palacsintát tányérra csúsztatjuk és folytatjuk a sütést, amíg az alapanyag el nem fogy.

A palacsintákat négybe hajtjuk és gránátalmaszirupot csorgatunk rájuk. Lehetőleg forrón fogyasszuk.

Tipp Gránátalmaszirupot keleti boltokban, vagy nagy bevásárlóközpontotkban találhatunk. Fogyasztása nagyon egészséges, például az érrendszerre gyakorolt hatása miatt is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.