Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 nagy csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
2 paradicsom
5 dl húsleves (kockából is jó)
1 mk sáfrányos széklice
20 dkg rizs (nem gyorsrizs)
2-3 sárgarépa
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis zöldborsókonzerv
1 kis kukoricakonzerv
1 csokor friss petrezselyem (kihagyható)
só, bors
Elkészítés
A csirkét vékony csíkokra vágjuk, a serpenyőben felforrósított olajon kevergetve jól átpirítjuk, majd félretesszük.
A megmaradt olajon, időnként kevergetve megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott paradicsomot. Pár perc múltán visszarakjuk az edénybe sült csirkecsíkokat, valamint a csíkokra vágott répát.
Az egészet óvatosan megsózzuk (mert a húsleveskocka is sós lesz), borsozzuk.
Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a válogatott, mosott rizst és hozzákeverjük a sáfrányos széklicét. Fedő alatt, olykor megkeverve készre pároljuk.
Ha a rizs is megpuhult, az ételbe belekeverjük a fokhagymát, szükség szerint még utánasózzuk, -borsozzuk. Hozzákeverjük leve nélkül a borsót és a kukoricát, és ezután már csak össze kell melegíteni az egészet.
Ha elkészült, apróra vágott petrezselymet keverhetünk bele; fedő alatt pár percen át még állni hagyjuk.
Tipp Díszítsük citromszeletekkel. Készülhet filézett csirkecombból is.
Kisokos A sáfrányos széklice fűszer- és gyógynövényboltokban beszerezhető. Előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint a sáfrány, és szintén szép sárga színt ad az ételnek.