Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paella csirkével és zöldséggel
2016.09.15

paella.jpg

Hozzávalók

1 nagy csirkemellfilé

1 fej vöröshagyma

3 ek olívaolaj

2 paradicsom

5 dl húsleves (kockából is jó)

1 mk sáfrányos széklice

20 dkg rizs (nem gyorsrizs)

2-3 sárgarépa

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

1 kis zöldborsókonzerv

1 kis kukoricakonzerv

1 csokor friss petrezselyem (kihagyható)

só, bors

Elkészítés

A csirkét vékony csíkokra vágjuk, a serpenyőben felforrósított olajon kevergetve jól átpirítjuk, majd félretesszük.

A megmaradt olajon, időnként kevergetve megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott paradicsomot. Pár perc múltán visszarakjuk az edénybe sült csirkecsíkokat, valamint a csíkokra vágott répát.

Az egészet óvatosan megsózzuk (mert a húsleveskocka is sós lesz), borsozzuk.

Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a válogatott, mosott rizst és hozzákeverjük a sáfrányos széklicét. Fedő alatt, olykor megkeverve készre pároljuk.

Ha a rizs is megpuhult, az ételbe belekeverjük a fokhagymát, szükség szerint még utánasózzuk, -borsozzuk. Hozzákeverjük leve nélkül a borsót és a kukoricát, és ezután már csak össze kell melegíteni az egészet.

Ha elkészült, apróra vágott petrezselymet keverhetünk bele; fedő alatt pár percen át még állni hagyjuk.


Tipp Díszítsük citromszeletekkel. Készülhet filézett csirkecombból is.

Kisokos A sáfrányos széklice fűszer- és gyógynövényboltokban beszerezhető. Előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint a sáfrány, és szintén szép sárga színt ad az ételnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.