Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy vagy két kicsi padlizsán, 1 nagy vagy két kicsi sárga vagy piros paprika, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 lime vagy 1 citrom, 1 dl olivaolaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, bors és 8-10 dkg boursin
Elkészítés A padlizsánokat ujjnyi vastagra felkarikázzuk, megsózzuk, egy üvegtálban 15 percig állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Nagy serpenyőben 4 ek olajat hevítünk, a padlizsánokat kb. 15 perc alatt átsütjük, majd egy szép tálon elrendezzük, félretesszük.
A maradék olajhoz még hozzáteszünk 2 evőkanállal és a felkockázott paprikát hirtelen, nagy hőfokon megsütjük. Megsózzuk, borsozzuk, a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát, és rácsavarjuk a citrom levét.
A boursint elkészítjük (vagy készet is használhatunk).
Összeállítás A padlizsánszeleteket jócskán megkenjük boursinnel, rájuk halmozzuk a kisült, fűszeres paprikát, végül apróra vágott petrezselyemzölddel bőségesen megszórjuk.
Tipp Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Előételként vagy natúr húsokhoz köretként is kínálhatjuk.