Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre Makaróni, 1 nagy lilahagyma, 2 kisebb padlizsán, 2 db nagyobb paradicsom, 3 dl főzőtejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, friss bazsalikom, friss borsikafű, medvehagyma (szárított is lehet), cayenne-i bors, olaj
Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 11 cm széles szeletekre vágjuk, besózzuk, a sóban 20-25 percig állni hagyjuk.
Amíg a padlizsán pihen, a megtisztított, vékonyan felszeletelt lilahagymát az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomokat forró vízzel leöntjük, a héjukat lehántjuk, majd a paradicsomokat feldarabolva a hagymára dobjuk, sózzuk, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg levet ereszt. A padlizsános paradicsomhoz adjuk a főzőtejszínt, a fűszereket (a friss fűszernövények leveleit felvagdaljuk), és a ragut még főzzük-kevergetjük néhány percig, majd a tűzről lehúzzuk.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy vékonyan kiolajozott sütőtálban a felét szétterítjük. A tésztán egyenletesen elosztjuk a padlizsános ragut, és erre a rétegre kerül a főtt makaróni másik fele. A makaróni tetejére szórjuk a reszelt sajtot, ráhelyezünk néhány paradicsomkarikát, majd 180 fokos sütőben, letakarás nélkül az egészet addig sütjük, amíg a sajt és a tészta teteje megpirul (kb. 20-25 perc).