Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsános sült tészta, Dobitól
2015.07.07

padlizsanos-sult-teszta.jpg

Hozzávalók 4 főre Makaróni, 1 nagy lilahagyma, 2 kisebb padlizsán, 2 db nagyobb paradicsom, 3 dl főzőtejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, friss bazsalikom, friss borsikafű, medvehagyma (szárított is lehet), cayenne-i bors, olaj

Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 11 cm széles szeletekre vágjuk, besózzuk, a sóban 20-25 percig állni hagyjuk.

Amíg a padlizsán pihen, a megtisztított, vékonyan felszeletelt lilahagymát az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomokat forró vízzel leöntjük, a héjukat lehántjuk, majd a paradicsomokat feldarabolva a hagymára dobjuk, sózzuk, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg levet ereszt. A padlizsános paradicsomhoz adjuk a főzőtejszínt, a fűszereket (a friss fűszernövények leveleit felvagdaljuk), és a ragut még főzzük-kevergetjük néhány percig, majd a tűzről lehúzzuk.

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy vékonyan kiolajozott sütőtálban a felét szétterítjük. A tésztán egyenletesen elosztjuk a padlizsános ragut, és erre a rétegre kerül a főtt makaróni másik fele. A makaróni tetejére szórjuk a reszelt sajtot, ráhelyezünk néhány paradicsomkarikát, majd 180 fokos sütőben, letakarás nélkül  az egészet addig sütjük, amíg a sajt és a tészta teteje megpirul (kb. 20-25 perc).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.