Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz
3 tojás
3 dl tej
4 ek liszt
1 db kisebb padlizsán
1 mokkáskanál szódabikarbóna
4-5 db szárított, olajban eltett paradicsom
szódavíz
só, bors
olaj
Elkészítés A padlizsánt hosszában csíkokban meghámozzuk, hogy azért maradjon a héjából is, majd felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk, hogy keserű levét kiadja. Kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk.
Egy nagy tálba tesszük a párolt padlizsánt, a paradicsomokat, a felvert tojásokat és kevés olajjal meglocsoljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a tejet, sűrű masszát kapunk, amit szódavízzel hígítunk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztából közepes méretű, vastagabb palacsintákat sütünk.
Tipp Felhasználhatjuk bármilyen sós töltelékkel megtöltve, de ragukhoz köretként is ajánljuk.