Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsános gombapörkölt, Dobitól
2016.04.23

padlizsanos-gombaporkolt.jpg

Hozzávalók 2 főre (de akár 3-nak is elég):

1/2 kg gomba
1 db padlizsán
1 db hagyma
7-8 db koktélparadicsom

bors
pirospaprika
kakukkfű
2 szem borókabogyó
1 dl vörösbor
olaj

Elkészítés

A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi  vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk a sóban. A gombát megtisztítjuk és vékony cikkekre  vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, ha nagyobbak, elnegyedeljük.

Amíg a padlizsán pihen a sóban, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma elkészült, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomokat, és kevergetjük, amíg a paradicsom kicsit megroggyan.

A padlizsánt leitatjuk, a gombacikkekkel nagyjából azonos méretű kockákra vágjuk, és a paradicsomos hagymára szórjuk a gombával együtt. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, aláöntjük a bort, és időnként megkeverve addig pároljuk, amíg megpuhul, és a leve besűrűsödik.

Tipp Frissen tálaljuk. Kínálhatunk mellé krumplipürét, de talán főtt tésztával a
legfinomabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.