Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre (de akár 3-nak is elég):
1/2 kg gomba
1 db padlizsán
1 db hagyma
7-8 db koktélparadicsom
só
bors
pirospaprika
kakukkfű
2 szem borókabogyó
1 dl vörösbor
olaj
Elkészítés
A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk a sóban. A gombát megtisztítjuk és vékony cikkekre vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, ha nagyobbak, elnegyedeljük.
Amíg a padlizsán pihen a sóban, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma elkészült, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomokat, és kevergetjük, amíg a paradicsom kicsit megroggyan.
A padlizsánt leitatjuk, a gombacikkekkel nagyjából azonos méretű kockákra vágjuk, és a paradicsomos hagymára szórjuk a gombával együtt. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, aláöntjük a bort, és időnként megkeverve addig pároljuk, amíg megpuhul, és a leve besűrűsödik.
Tipp Frissen tálaljuk. Kínálhatunk mellé krumplipürét, de talán főtt tésztával a
legfinomabb.