Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
8 nagyobb gombafej
1 közepes padlizsán
ujjnyi póréhagyma
10 dkg vaj
kakukkfű
só
bors
Cayenne-i bors
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk, a szárukat kivágjuk, kalapjukkal felfelé egy kivajazott sütőtálba helyezzük, enyhén megsózzuk.
A padlizsánt meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, grillserpenyőben a szeletek mindkét oldalát enyhén megpirítjuk. A grillezett szeleteket felkockázzuk.
A vékonyra szeletelt póréhagymát a vajon megpároljuk, majd a párolt hagymára rádobjuk a padlizsánkockákat és a gombák összevágott szárait, fűszerezzük. A zöldségeket néhány percig együtt kevergetjük, végül a gombák kalapjába töltjük.
A maradék vajból leheletnyi szeletkéket a töltött gombafejekre helyezünk, majd reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben, letakarás nélkül kb. 20 percig sütjük.