Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsánkrém fetával
2014.05.25

 

padlizsankrem-fetaval-sajtos-stangli-hagymaval--csokis-piskota-002.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre 2  db nagy padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 10 dkg feta sajt, 5 dkg reszelt keménysajt, 2 ek tejföl, 1 db citrom leve, só, őrölt bors ízlés szerint, 4 ek olívaolaj

Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, besózzuk, és egy tálban negyed órán át állni hagyjuk, hogy keserű levét kiadja. Ezalatt a hagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát pici sóval üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánkockákat. Meglocsoljuk a citromlével és lefedve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ezután kihűtjük, majd villával összenyomkodjuk, hogy pépes állagú legyen, de ne túl krémes.

Hozzáadjuk az előzőleg villával összetört feta sajtot és a reszelt sajtot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Végül hozzákeverjük a tejfölt és a frissen aprított zöldpetrezselymet.

Tipp Pirítóssal vagy friss rozskenyérrel kínáljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.