Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3-4 db kisebb padlizsán, 4-5 db paradicsom, 15 dkg sonka, 15 dkg edami sajt, 5 -10 dkg reszelt parmezán sajt, 4 szál újhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, kakukkfű, oregáno, bazsalikomos olívaoalaj, néhány levél bazsalikom
Elkészítés A padlizsánokat megmossuk, kb egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, lapjával beirdaljuk, besózzuk, 15 percre félretesszük.
Amíg a padlizsánok állnak, az újhagymát igen vékony karikákra, a paradicsomokat és a sonkát kis kockákra vágjuk, megszórjuk az oregánóval és a kakukkfűvel, megsózzuk, majd összekeverjük a finomra reszelt edami sajt felével.
A padlizsánkarikákat szárazra törölgetjük, a beirdalt felüket vékonyan megkenjük bazsalikomos olajjal, és a karikákat tepsibe, sütőrácsra helyezzük. A sonkás-paradicsomos feltétet arányosan elosztjuk a padlizsánszeleteken, és a tepsit 180-200 fokos sütőbe toljuk. 25 perc után a maradék sajtot rászórjuk a padlizsánokra, és további 10 percre a tepsit visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt a szeletekre ráolvadjon.
A padlizsánt forrón tálaljuk, apróra vágott friss bazsalikomot, reszelt parmezánt kínálunk mellé.