Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pad Thai, thai recept
2014.01.06

pad-thai.jpg

Hozzávalók 4 személyre 20 dkg rizstészta (szélesmetélt), 15 dkg zöldborsó (fagyasztott), 20 dkg csirkemellfilé vékonyan felcsíkozva, 2 ek olaj, 10 dkg babcsíra, 1 csomag újhagyma (vagy 1 szál póréhagyma), 2 db tojás, 3 ek pirított mogyoró, 2 ek szójaszósz, 2 ek édes chiliszósz, 1  csokor friss korianderlevél (petrezselyemzöld)

Elkészítés Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Megfőzzük benne a rizstésztát és a fagyasztott zöldborsót (kb. 3 perc alatt). Leszűrjük, félretesszük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig pirítjuk rajta a vékonyan felcsíkozott csirkemellet. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a babcsírát, majd gyorsan tovább sütjük nagy hőfokon, hogy a csirke megpiruljon.

Ezután a serpenyő egyik felébe toljuk  a húsos zöldségeket. A másik felébe öntjük a felvert tojásokat, állandóan kevergetve megsütjük, majd összekeverjük a csirkemellcsíkokkal.

Végül belekeverjük a leszűrt tésztát és a borsót is, megszórjuk pirított mogyoróval, belekeverjük  a szójaszószt és a chiliszószt, megszórjuk frissen vágott korianderlevéllel és azonnal fogyasztjuk.

Tipp A receptet elkészíthetjük csirkemell helyett apró, fagyasztott rákok felhasználásával is. A rákokat a tésztával és a borsóval együtt főzzük meg forró vízben, és leszűrve adjuk a serpenyőben sülő hagymához és babcsírához.

Babcsírát és rizstésztát a nagy bevásárlóközpontokban vehetünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.