Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg pacal (előfőzött),15-20 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 1 késhegynyi őrölt bors,1 mk majoránna, 1 db babérlevél, 1 mk őrölt kömény, Erős Pista és só ízlés szerint
Elkészítés A szalonnát felkockázzuk, egy lábosban üvegesre sütjük. A felkockázott vöröshagymát beletesszük a zsiradékba, üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük az előfőzött pacalt, átforgatjuk, meghintjük pirospaprikával, majd beledobjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát, és a meghámozott paradicsomot. A fűszereket is belekeverjük és kb. 20-30 percig főzzük, illetve inkább pirítjuk, mintha marhapörköltet készítnénk és nem „főtt” pacalt. Adhatunk hozzá esetleg egy kevés Piros Aranyat is.
Tipp A legvégén egy kevés jó minőségü, száraz vörösbort is önthetünk bele. Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss, ropogós kenyérrel és savanyúsággal.
Kedves Zoli! Igen ez az igazi pacalpörkölt. Én csupán babérlevél nélkül készítem, de a többi hozzávalókkal. Idestova 40 éve főzöm ezzel a recepttel, mindig nagy sikerrel. Még annyi változtatással, hogy általam elrakott paradicsomlét öntök rá, a darabolt helyett. Javasolni tudom minden pacalkedvelőnek, hogy így készítsék.
Köszönjük a pozitív szavakat, Zolinak átadjuk az üzenetet! Üdv Macska
Pacalpörkölt Zolitól
(Karneol, 2016.01.29 11:22)