Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db csirkemell, filézve
kínai ötfűszer-keverék
1-2 ek szójaszósz
1 doboz konzerv őszibarack, ízlés szerint több is lehet
olaj a sütéshez
Elkészítés Az őszibarackokat vékonyan felcsíkozzuk.
A csirkemelleket megmossuk, szárazra itatjuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a kínai ötfűszer-keverékkel, olajjal bepácoljuk.
Egy óra pihentetés után a csirkecsíkokat az olajos páccal együtt néhány percig erős tűzön, rázva-dobva sütögetjük, szójaszósszal meglocsoljuk, végül hozzáadjuk a darabolt barackokat, és 1-2 perc alatt összefőzzük.
Tipp Párolt rizzsel kínáljuk, azonnal fogyasztjuk.