Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 25 dkg sülthús-maradék (sertés vagy baromfi), 10 dkg sonka, 4 db héjában főtt burgonya, 1 fej lilahagyma, 8 db kis csemegeuborka, 1 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 kk mustár, só, bors
Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A sült húst, a sonkát, az uborkákat, a meghámozott burgonyákat lehetőleg egyformán apró méretűre vágjuk és a hagymához adjuk. Az egészet összekeverjük a majonézből, tejfölből és mustárból készített mártással, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.
Tipp Előételként fogyaszthatjuk friss péksüteménnyel, de magos kenyérre halmozva, szendvicsként is kiváló. Mindkét esetben díszítsük petrezselyemzölddel.