Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 40 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor (vagy egy kevés szódabikarbóna), 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg zsír (vagy 20 dkg margarin), 2 tojás sárgája, tejföl A töltelékhez 1/2 kg tehéntúró, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, a citrom reszelt héja, 3 tojás sárgája, 5 tojás fehérje
Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, annyi tejföllel, hogy félpuha állagú legyen, majd két részre osztjuk.
A töltelékhez botmixerrel összekeverjük a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lecsepegtetett mazsolát, a reszelt citromhéjat, a 3 tojás sárgáját, majd beleforgatjuk az öt tojás keményre vert habját (óvatosan, hogy ne törjön össze).
A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy széle is legyen. Rásimítjuk a tölteléket, a tészta másik feléből pedig hosszú sodratokat készítünk és berácsozzuk a sütemény tetejét.
Közepes hőfokon sütjük készre.