Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
12,5 dkg porcukor
25 dkg vaj (nem kell puhára melegíteni)
50 dkg liszt
1 egész tojás
1/2 cs sütőpor
1/2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
kevés tejföl vagy hideg tej
Elkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Annyi tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután max. félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tésztaformával tetszőlegesen formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük/szárítjuk készre. Ha kihűlt, kissé felmelegített, sűrű lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk. Porcukorral is meghinthetjük.
Ha kicsit áll, még jobb lesz. Zárt dobozban sokáig eltartható.