Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Omlós lekváros linzer
2016.12.07

omlos-lekvaros-linzer.jpg

Hozzávalók

12,5 dkg porcukor

25 dkg vaj (nem kell puhára melegíteni)

50 dkg liszt

1 egész tojás

1/2 cs sütőpor

1/2 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

kevés tejföl vagy hideg tej

Elkészítés

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Annyi tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután max. félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tésztaformával tetszőlegesen formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük/szárítjuk készre. Ha kihűlt, kissé felmelegített, sűrű lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk. Porcukorral is meghinthetjük.

Ha kicsit áll, még jobb lesz. Zárt dobozban sokáig eltartható.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.