Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Olajbogyós kenyérlepény
2014.01.01

olajbogyos-lepeny-004.jpg

Hozzávalók 3 bögre liszt (2,5  dl űrtartalmú bögre), 1,5 bögre víz, 1,5 kk só, 1 csapott mk szárított élesztő, 6-8 db magozott olajbogyó, 2 ek olívaolaj

Elkészítés A lisztet öblös tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt, a közepébe öntjük a vizet és gyors, körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk. Nem kell alaposan összegyúrrni, csak éppen  lazán álljon össze a tészta.  Letakarjuk, és minimum 12 órán át langyos helyen kelesztjük. A kelesztés időtartama lehet hosszabb is, de 24 óra a maximum.

A sütés Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt minimum 200 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkalapra, vagy konyharuhára borítjuk, majd megforgatjuk és gyors mozdulatokkal a tepsibe helyezzük. Tepsi méretűre húzzuk szét. Az olajbogyókat félbevágjuk és egymástól kb. 6-7 cm távolságra a tésztába nyomkodjuk. Végül a lepényt megkenjük az olívaolajjal, és egy derelyeszaggatóval 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk. A tepsit alufóliával beborítjuk, a forró sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük, letakarva. Ekkor levesszük  a fóliát és további  10-15 perc alatt  ropogós aranybarnára sütjük. A sütés időtartama attól is függ, milyen forró a sütőnk.

Amikor a lepény megpirult, kivesszük a sütőből, kihűtjük, és a vágások mentén eltördeljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.