Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
3 db érett narancs
1 db nagyobb édeskömény
4 szelet serrano sonka
tarkabors
olívaolaj
Elkészítés
A narancsot meghámozzuk, szeletekre bontjuk, a szeleteket kisebb darabokra vágjuk. A megmosott, szárazra törölt édeskömény szárait eltávolítjuk, a zöldjét (díszítés céljából) levágjuk, és a gumóból vékony csíkokat vágunk. A narancsot és az édesköményt összekeverjük, tálaláskor frissen őrölt borssal és olívaolajjal meghintjük.
Tipp Ha előételként kínáljuk, a szarvasgombás ízesítésű olívaolaj kitűnő hozzá, ha körítésként kívánjuk fogyasztani, a kevésbé karakteres ízű citromos olívaolaj alkalmasabb.